Network TAP on ulkoinen liityntä piste, joka kopioi 100% dataverkon liikenteen. Laite asennetaan siihen kohtaan verkkoa, josta halutaan kopioida ja ohjata liikenne tarkempaan seurantaan esim. analysaattorille tai verkon turvallisuuden seurantajärjestelmälle.

Network TAP käytetään mm. seuraavien valmistajien tietoturvajärjestelmien kanssa.

  • Cisco Secure Network Analytics (Stealthwatch)
  • ExtraHop RevealX (Network Detection & Response)
  • Bluehexagon AI (Network Detection & Response)
  • IBM Qradar Network Insights

Palveluntarjoajien keskuudessa TAP on de facto ratkaisu ja perinteisestä SPAN-portin käytöstä onkin luovuttu monista perustelluista syistä.  TAP soveltuu myös yritysten eri toimipisteiden verkoissa käytettäväksi. Kilpaileviin tuotteisiin nähden ominaisuuksia on mm. alle 25 millisekunnin toipumisaika mahdollisessa virtalähteen vikatilanteessa.

TAP ja/tai NBP ovat keskeisiä elementtejä Data Center ja kriittisten toimipisteiden verkko-arkkitehtuurin suunnittelussa.

Profitap Ethernet TAP kopioi 10M / 100M / 1G / 10G liikenteen ja toimii aina langan nopeudella pudottamatta paketteja. TAP:n avulla liikenne saadaan kulkemaan sen läpi kuten se olisi tuotantoverkon ketjun osana.  Näin saadaan tarkasteluun kaikki OSI-mallin 7 kerrosta; mukaan lukien kaikenkokoiset ja -tyyppiset paketit sekä myös matalan tason (layer 1 ja 2) virheet.

 

Profitap Fiber TAP: t on suunniteltu mahdollistamaan 1G-, 10G-, 40G- ja 100G-kuituverkkojen virheettömän seurannan kaikissa 7 OSI-kerroksessa, kaikenkokoisessa ja -tyyppisessä paketissa sekä matalatasoisissa virheissä. Ne eivät ole häiritseviä, niillä ei ole IP-osoitetta ja samalla eristetään valvontalaitteet verkosta täydellisen turvallisuuden varmistamiseksi.

 

Tilanteissa, joissa halutaan seurata yhtä kriittistä verkkosegmenttiä useiden työkalujen avulla, regenerointi-TAP on mitä tarvitset. Toisin kuin aggregointi-TAP, regenerointi-TAP kopioi liikennettä yhdestä verkkosegmentistä ja lähettää sen useille verkon valvontatyökaluille samanaikaisesti (ONE to MANY). Tämän tyyppinen TAP on hyödyllinen, kun kriittinen segmentti on seurattava tietyillä tietoturva- ja vaatimustenmukaisuus työkaluilla samanaikaisesti.

 

Aggregation TAP yhdistää useamman verkkosegmentin yhteen valvontaporttiin (MANY to ONE) yhdistämällä kaksi saapuvaa liikennevirtaa yhdeksi lähtevän liikennevirraksi. Esimerkiksi perusasennuksessa on kaksi verkkoporttia, mutta vain yksi ”lähtö” tai seuranta.  Verkkoliikenne, joka saapuu portteihin A ja B kustakin suunnasta, yhdistetään tai yhdistetään yhdeksi liikennevirraksi. Tämä on erityisen hyödyllistä silloin, kun yksittäisellä valvontavälineellä on rajoitettu määrä portteja.

 

Profitap-kannettava TAP (10/100/1000M tai 10G) on asiantuntija työkalu, joka kulkee mukana.  Lisäksi tarvitaan tehokas kannettava tietokone, jossa on vapaa USB 3.0 -portti.

 

Profitap IOTA (10/100/1000M tai 10G) on monitoiminen passiivinen verkko ”probe” integroiduilla liikenteen sieppaus- ja analysointiominaisuuksilla.  Profitap IOTA: ta voidaan käyttää erillisenä anturina tai ohjelmoida itsenäiseen paikan päällä tehtävään analyysiin, mikä eliminoi paikan päällä olevan verkon asiantuntijan tarpeen.

 

Kysy tai lue lisää:

Profitap Product Profitap Product Portfolio 2021

Blogi ”Kyberuhkien torjunta tekoälyllä (TAP ja NPB käyttö)”