Hybridverkon automaatio ja adaptiivinen dokumentointi – NetBrain

NetBrain on johtava reaaliaikainen verkkoautomaatioalusta, jota hyödynnetään jo tuhansissa suuryrityksissä. Se rakentaa toimintamallinsa analysoimalla 12 000 muuttujaa verkkolaitetta kohti. 1000 laitetta käsittävällä verkolla on siten jo 12 miljoonaa muuttujaa, joita kaikkia seurataan jatkuvasti NetBrainin tekoälyn (AI) ja kone oppimisen (ML) avulla.

NetBrain automaattinen dokumentointi tukee kaikkia verkkoratkaisuja:

  • Perinteinen IP-verkko
  • SDN ja SD-WAN verkot
  • Konesaliverkot
  • Cloud verkot (AWS ja Azure*)

Adaptiivinen verkon dokumentointi ja automaatiojärjestelmä pitää verkon dokumentaation ajan tasalla automaattisesti kaikissa muutostilanteissa. Verkkokartan dynaaminen luominen, verkon eri kerrosten ja reititysten visualisointi sekä E2E-liikennevirran seuranta mahdollistaa myös nopean vianmäärityksen.

NetBrain soveltuukin erinomaisesti verkkoon, jossa käytetään BGP tai OSPF dynaamista reititystä ja backup-linkkejä, SDN ja SD-WAN ratkaisuja, Intent Based Networks (IBN) tai Policy Based Networks (PBN) konsepteja.

SNMP:n ja CLI: n lisäksi NetBrain hyödyntää erinomaisesti olemassa olevia IT-järjestelmiä REST-rajapinnan kautta kuten ServiceNow ITSM/CMDB, BNC Remedy, Splunk lokienhallinta, PRTG, SolarWinds ja lukuisat muut verkon valvonnan ohjelmistot.

Keskeiset hyödyt ja edut

  • Verkon ja reitityksen dokumentaatio on aina automaattisesti ajan tasalla sekä fyysisen että loogisen kartan osalta. Se on myös helposti hyödynnettävissä laajasti IT organisaation eri toiminnoissa samanaikaisesti. Kaikilla on sama tilannekuva.
  • Selkeät verkkokartat (L2 ja L3) ja visuaalisesti luodut näkymät mahdollistavat jo ensimmäisen tason Service Desk henkilöstölle mahdollisuuden toimia toisen tason asiantuntijan roolissa. Yksittäisen laitevalmistajan työkaluja tai CLI osaamista ei tarvita käytettäessä NetBrain käyttöliittymää.
  • Nopea A-B pisteen välinen visualisointi (perustuu verkkolaiteiden konfiguraatioon, ei ICMP Trace Routeen)
  • Nopea vapaa haku tekee yritysverkolle saman, minkä Google teki Internetille.
  • ITSM integraatio (esim. ServiceNow) ja NetBrain tekoäly mahdollistavat vikatiketin luomisen automaattisesti. Tiketissä seuraa mukana linkit (URL) verkon dokumentaatioon ja verkon ongelmakohtaan. Tavoitteena on, että vikatikettien luominen manuaalisesti vähenee 90% NetBrain käyttöönoton jälkeen.
  • Kolmannen tason verkkoasiantuntijat saavat heti tarkemman kuvauksen mahdollisesta ongelmasta tai muutostarpeesta. NetBrain automatisointi työkalujen (Runbook) avulla kolmannen tason asiantuntijat voivat nopeasti automatisoida tehtäviä ilman ohjelmointia, scriptejä tai erillisiä ohjelmistorobotteja. Automaation toiminta on samalla hyvin dokumentoituna ja kaikkien nähtävissä pysyen ajan tasalla verkon muutosten ja dokumentaation kanssa

Multitenant arkkitehtuurin ansiosta NetBrain soveltuu erinomaisesti myös palveluntarjoajille ja operaattoreille. Järjestelmä skaalautuu 1000 laitteesta aina 100 000 laitteen verkkoon.

Lue lisää sivuilta www.netbraintech.com

Ehdota sopivaa aikaa videotapaamiselle ja NetBrain demolle sähköpostilla: info@5feetnetworks.com